Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Oppo Teknoloji ve Araştırma Merkezi

Gianni Botsford Architects, Çin merkezli mobil telefon üreticisi Oppo için tasarladıkları Teknoloji ve Araştırma Merkezi’ni tamamladı.

2014 yılında Gianni Botsford Architects ve RJWu & Partners’ın yarışmayı kazanması sonrasında inşa edilen yapı, Çin’in en kalabalık dördüncü şehri olan Çengdu’nun güneyindeki Singapur Sichuan Yüksek Teknoloji İnovasyon Parkı içerisinde yer alıyor. Oppo kulesi, İnovasyon Parkı masterplanı ile birlikte önemli bir kentsel rol üstleniyor.

42 katlı dikey formu ile çevredeki alçak katlı binalar arasında öne çıkan yapıda, yaratılan dikey girintiler ile yapının yüksekliği artırılarak bu etki vurgulandı. Girintiler ile yapının hacmi küçük parçalara bölündü ve üç kat yükseklikteki boşluklar sayesinde gökyüzüne karışıyormuş etkisi yaratıldı. Filigran etkisi ve cephenin dinamizmi ile etki güçlendirildi. Farklı genişliklerdeki pencere tirizlerinin bolca kullanıldığı cephe, perde duvar sistemi kullanılarak oluşturuldu. Pencere tirizlerinin cephede gölge oluşturması ile pozitif bir çevresel etki yaratıldı.

Oppo Teknoloji ve Araştırma Merkezi, 5.000’den fazla mühendis ve destek ekibini barındırabilecek kapasitede tasarlandı. İç mekanda, ekip çalışmasına ve eğitime uygun, sakin ve dingin bir ortam yaratıldı. Bağımsız çalışma için sessiz alanlar ve grup aktiviteleri için keyifli alanlar oluşturuldu.

Bu Ayın Bülteninden

Ecomuseo De La Vega De Almeria 9490 2 1
Proje

Ecomuseum of the Vega Of Almería

Castillo/Miras Architects tarafından İspanya’nın Almería şehrinde tasarlanan projenin amacı Vega de Almería’nın “tipik çiftlik evi”nin temel fikirlerini taşıyan bir bina tasarlamak olmuş. 

İncele Angle Right
Village Des Athletes 5 Cobe Architecturepaysage
Proje

Athletes’ Village: E2B

CoBe Architecture, Athletes' Village E2B arsasında, üç farklı konut yapısı tasarladı.

İncele Angle Right
20230922 LOPES DA COSTA INTERFACE 069 Scaled
Proje

Lourosa – Fiães Otobüs Terminali

Atelier d’Arquitectura Lopes da Costa tarafından tasarlanan otobüs terminali, 11.500 m²'lik bir arsa üzerinde yer alıyor.

İncele Angle Right
ARKITERA ISMEKAN 01
Referans

İş Bankası Yeni Nesil Temas Noktası – İş Mekan

İş Bankası için şube kavramının değişen kullanıcı ihtiyaçlarına göre yeniden konumlanması ile I-AM tarafından tasarlanan yeni nesil temas noktası İş Mekan, İstanbul Nişantaşı’nda bulunuyor.

İncele Angle Right