Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Lourosa – Fiães Otobüs Terminali

Atelier d’Arquitectura Lopes da Costa tarafından tasarlanan otobüs terminali, 11.500 m²'lik bir arsa üzerinde yer alıyor.

Fiães, bu iki bölge arasındaki sınırda yaklaşık 11.500 m²’lik bir arsa üzerinde yer alan, geniş bir park ve manevra alanı ile yaklaşık 500 m²’lik bir destek binasından oluşan ve kendisine erişim sağlayan yola dik olarak konumlandırılması tercih edilen bir ulaşım yapısı.

Bu konum, mevcut topoğrafyaya daha iyi bir entegrasyon sağlarken ayrıca doğudaki otoparka erişimi batıdaki otobüs erişiminden net bir şekilde ayırıyor, böylece otomobil ve otobüs trafiği arasında kavşak veya olası çakışmalar olmuyor.

Dikdörtgen planlı ve metal strüktüre sahip yapı, dinamik bir hacimselliğe sahip ve kullanıcı/yaya ölçeğinden otobüs peronu ölçeğine geçişi batıya doğru sağlayan bir kabukla kaplanmış.

Bu metal sac çatı, cepheleri canlandıran çimento mozaiklerle kaplı bazı paralel yüzlü hacimlerle tezat oluşturuyor.

Binanın ön tarafında, caddeye daha yakın olan kafeteryaya, güney ve batıya bakan bir terasa sahip.

Fotoğraf: Ivo Tavares

Bu Ayın Bülteninden

Ecomuseo De La Vega De Almeria 9490 2 1
Proje

Ecomuseum of the Vega Of Almería

Castillo/Miras Architects tarafından İspanya’nın Almería şehrinde tasarlanan projenin amacı Vega de Almería’nın “tipik çiftlik evi”nin temel fikirlerini taşıyan bir bina tasarlamak olmuş. 

İncele Angle Right
Village Des Athletes 5 Cobe Architecturepaysage
Proje

Athletes’ Village: E2B

CoBe Architecture, Athletes' Village E2B arsasında, üç farklı konut yapısı tasarladı.

İncele Angle Right
2
Proje

Oppo Teknoloji ve Araştırma Merkezi

Gianni Botsford Architects, Çin merkezli mobil telefon üreticisi Oppo için tasarladıkları Teknoloji ve Araştırma Merkezi’ni tamamladı.

İncele Angle Right
ARKITERA ISMEKAN 01
Referans

İş Bankası Yeni Nesil Temas Noktası – İş Mekan

İş Bankası için şube kavramının değişen kullanıcı ihtiyaçlarına göre yeniden konumlanması ile I-AM tarafından tasarlanan yeni nesil temas noktası İş Mekan, İstanbul Nişantaşı’nda bulunuyor.

İncele Angle Right