Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Ecomuseum of the Vega Of Almería

Castillo/Miras Architects tarafından İspanya’nın Almería şehrinde tasarlanan projenin amacı Vega de Almería’nın “tipik çiftlik evi”nin temel fikirlerini taşıyan bir bina tasarlamak olmuş. 

Tasarım, programın farklı unsurlarına karşılık gelen ve onları birbirine bağlayan bir dolaşım alanıyla birbirine bağlanan farklı beyaz hacimleri düzenleyerek kartezyen bir geometri tarafından yapılandırılan organik bir büyüme tarafından üretilen mimari bir yapı olarak geleneksel çiftlik evi imajını anımsatıyor.

Biçimsel olarak tasarım, kalın, pürüzsüz ve beyaz duvarlarıyla popüler Akdeniz mimarisine hitap ediyor.

Bunaltıcı yaz günlerinde hem çalışmak hem de dinlenmek için temel olan ve bu tür tipolojilerin geleneksel bir mekanı olan sundurma gibi tipolojik unsurlar da yeniden yorumlanmış.

Açık alanların tasarımı, kurak iklimlerde tarım için temel bir unsur olan su teması ve suyun depolanması ve dağıtımıyla bağlantılı küçük altyapıların yeniden yorumlanması etrafında dönüyor, göletler, sulama kanalları ve içme yalakları…

Tasarım, sıfır enerji tüketimli ve maksimum enerji tasarruflu bir bina yapmak için hem aktif hem de pasif enerji tasarrufu önlemlerini öngörüyor.

Fotoğraf: Fernando Alda

Bu Ayın Bülteninden

Village Des Athletes 5 Cobe Architecturepaysage
Proje

Athletes’ Village: E2B

CoBe Architecture, Athletes' Village E2B arsasında, üç farklı konut yapısı tasarladı.

İncele Angle Right
20230922 LOPES DA COSTA INTERFACE 069 Scaled
Proje

Lourosa – Fiães Otobüs Terminali

Atelier d’Arquitectura Lopes da Costa tarafından tasarlanan otobüs terminali, 11.500 m²'lik bir arsa üzerinde yer alıyor.

İncele Angle Right
2
Proje

Oppo Teknoloji ve Araştırma Merkezi

Gianni Botsford Architects, Çin merkezli mobil telefon üreticisi Oppo için tasarladıkları Teknoloji ve Araştırma Merkezi’ni tamamladı.

İncele Angle Right
ARKITERA ISMEKAN 01
Referans

İş Bankası Yeni Nesil Temas Noktası – İş Mekan

İş Bankası için şube kavramının değişen kullanıcı ihtiyaçlarına göre yeniden konumlanması ile I-AM tarafından tasarlanan yeni nesil temas noktası İş Mekan, İstanbul Nişantaşı’nda bulunuyor.

İncele Angle Right