Arama yaptığınız metin en az 3 karakter olmalıdır.
Örnek: Modernizm, Söyleşi, Mimarlar Konuşuyor

Buitenverblijf Nest

i29 ve Namo Architecture, Arnhem'deki ormanlık alana uyum sağlaması amaçlanan bu tatil evini tasarlarken kuş evlerini ve yuvalarını referans almış.

Buitenverblijf Nest olarak adlandırılan konut, Hollanda’daki Hoge Veluwe National Park’ın kenarında, eskiden kışlaların bulunduğu ormanlık bir alan olan Buitenplaats Koningsweg’de yer alıyor.

i29 ve Namo Architecture, Buitenverblijf Nest’in “tuhaf ve eğlenceli bir bina yapısı” olmasını amaçlamışlar.

Ayrıca, ofislerin söylediğine göre yapı, bölgenin savaş zamanı tarihini yansıtırken ormanlık manzaraya duyarlı olmasını sağlayacak şekilde alanla kamufle olacak şekilde tasarlanmış.

Buitenverblijf Nest, sanatçı ve yaratıcı girişimcilerin bir araya geldiği Buitenplaats Koningsweg için hazırlanan geniş kapsamlı bir masterplanın bir parçasını oluşturuyor.

Ayrıca tatil evi olarak kullanılmak üzere yapılan ve hepsi de ana planın teması olan “kamuflaj” doğrultusunda tasarlanmış 10 adet yapı daha bulunuyor.

Buitenverblijf Nest, ince siyah metal ayaklar üzerinde yerden sekiz metre yükseltilmiş, ahşap kaplama katmanlarıyla sarılmış bir hacimden oluşuyor.

Katmanlı cephenin içine ve yükseltilmiş zeminin altına yerleştirilen yuva alanları kuşlara, böceklere ve diğer orman canlılarına ev sahipliği yapıyor.

Buitenverblijf Nest’in içinde bir oturma odası, kompakt bir mutfak ve hem sabah hem de akşam güneşinin tadını çıkarmak için bir teras bulunuyor. Yukarıda ise asma katta bir banyo ve dört kişilik bir yatak odası var.

Büyük pencereler ve cam kapılar, yükseltilmiş yaşam alanlarına ağaç tepelerinin eşsiz manzaralarını sunarken bu alanların mahremiyetini de koruyor.

Bu Ayın Bülteninden

MARWA 2
Söyleşi

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor: Marwa al Sabouni

Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor serisinde Prof.Dr. Celal Abdi Güzer'in bu ayki konuğu ِِArabic Gate for Architectural News’in kurucu ortağı Marwa al Sabouni oldu.

İncele Angle Right
89252 Preview Low 6543 3 89252 Sc V2com
Proje

Groningen Mercado

41 apartman dairesinden oluşan Mercado, Groningen'in şehir merkezine yeni bir soluk getiriyor.

İncele Angle Right
78405 Preview Low 2303 3 78405 Sc V2com
Proje

Can Santacilia

OHLAB tarafından tasarlanan Can Santalica 3.300 m² büyüklüğünde 15 apartman ve ortak alanlardan oluşuyor.

İncele Angle Right
77977 Preview Low 3045 3 77977 Sc V2com
Proje

EOS

Varna’da STARH tarafından tasarlanan konut projesi.

İncele Angle Right